Thirrje për aplikim në shkollën verore në Universitetin “Aristotel” në Greqi

26 Prill, 2018

Universiteti “Aristotel” në Greqi organizon Konferencë Rinore – Shkollë Verore për studentët dhe profesorët e Rrjetit të Universitetit të Detit të Zi (BSUN) dhe Shoqatës së Universitetit të Ballkanit (BUA).

Duke pasur parasysh se Universiteti Publik  “Kadri Zeka” është anëtarë themelues i BUA-së, Shoqatës së Universitetit të Ballkanit, ka kënaqësinë të ju njoftojë nismën  për të organizuar një Shkollë Verore për studentët e Rrjetit të Universitetit të Detit të Zi (BSUN), pjesë e së cilit është Universiteti ynë. Veprimtaria do të organizohet nga Universiteti Aristotel i Selanikut (AUTh) dhe do të zhvillohet gjatë 20 qershorit – 27 qershorit 2018 në Kampin Veror të AUTh në Halkidiki të Greqisë.

Tema e Shkollës Verore është: “Koncepte inovative për zhvillimin e qëndrueshëm të rajonit të Detit të Zi”

Ngjarja do të jetë një mundësi unike për të fituar një përvojë që ndryshon jetën me studentë nga shumë vende të ndryshme, ndryshon aftësimin tuaja të komunikimit duke përfituar nga profesorët e bashkësisë akademike ndërkombëtare dhe ofron mundësi të  shijoni plazhin dhe kohën e verës në zonën e Halkidikit.

Shkolla Verore do të mbahet në Kampin Veror të AUTh në Halkidiki, i vendosur në një pyll me pisha pranë një plazh të bukur në zonën bregdetare të Possidit, rreth 100 km në juglindje të Selanikut.

Nxënësit pjesëmarrës do të vendosen në çifte (2 persona në secilën tendë) në çadra me katër persona (tenda do të sigurohen dhe vendosen nga organizatorët lokalë) ose në konvikte (4 persona për dhomë).

Kampi Veror i AUTh është një strukturë plotësisht funksionale, me pritje dhe qëndrim informacioni, restorant, mini-treg, bibliotekë, kinema, bar plazhi, hapësira ajrore dhe dhoma për mbajtjen e sesioneve dhe seminareve, Wi-Fi si dhe si të gjithë personelin e nevojshëm shëndetësor dhe të sigurisë (mjeku, infermierja, kujdestarët) dhe shërbimet e sigurisë. Për më shumë informacion, mund të vizitoni faqen e internetit të kampit në http://camping.auth.gr/en.

Më shumë informacion për përgatitjet që ju duhet të bëni dhe materialet që ju duhet të paketoni për të shërbyer akomodimin tuaj do të sigurohen nga organizatorët lokalë.

Agjenda e ngjarjes do të përfshijë tre lloje të ndryshme të aktiviteteve.

Një Shkollë Verore, e përbërë nga leksione në 4 fushat e mëposhtme tematike:

1.Inovacioni i Industrisë dhe Infrastruktura;

2.Ekonomia Blue, Studimi i Ujërave dhe Ndryshimet Klimatike;

3.Teknologjia hapësinore për sigurinë e ushqimit;

4.Qytetet dhe Komunitetet e Qëndrueshme;

AUTh do të sigurojë 2 ECTS për pjesëmarrësit.

Studentët duhet të plotësojnë formularin përkatës të Aplikimit (shih më poshtë dosjen e bashkangjitur pdf) dhe ta dorëzoni atë deri më 15 maj 2018 (zgjerim) në [email protected].

Aplikantët do të njoftohen për pranimin e aplikacionit të tyre.

Organizatorët vendorë do të shpallin programin përfundimtar të Shkollës Verore deri më 30 maj 2018 në faqen e internetit http://bsun2018.auth.gr/

Të gjithë pjesëmarrësit janë përgjegjës për mbulimin e shpenzimeve të udhëtimit nga qytetet e tyre në shtëpi deri në Selanik dhe shpenzimet e tjera të përditshme.

SHËNIM: Numri i pjesëmarrësve është i kufizuar – prandaj, ju lutemi mbani afatet e përcaktuara më sipër për aplikimet.

Ju lutem mos ngurroni të adresoni të gjitha pyetjet tuaja në lidhje me ngjarjen në:

[email protected]  ose duke telefonuar +30 / 2310 991163, 996483.

Në lidhjen e mëposhtme: http://bsun2018.auth.gr/en/congress/summer-school  ju mund të shihni njoftimin dhe zgjatjen për shprehjen e interesit, e cila është deri më 15/5/2018.

Application Form Summer_School (BSUN-AUTh)

Shkarko