Në UKZ është mbajtur sesion informues për aplikim në programin Young Innovators Program

28 Mars, 2024

Është mbajtur sesion informues ku VentureUP ka hapur thirrjen për aplikim për edicionin e dytë të Young innovators Program (YIP) 2024, pjesë e së cilës është edhe Universitetit Publik ‘Kadri Zeka” në Gjilan.

Mentor Rexhepi drejtor i VentureUP, para studentëve të UKZ-së ka thënë se YIP është pjesë e Festivalit të Aftësive Dixhitale (DSF), i mbështetur nga GIZ ITP Digital Transformation Center (DTC), dhe është një ndërmarrje e përbashkët e tetë universiteteve dhe kolegjeve publike dhe private në Kosovë që synon promovimin e ndërmarrësisë, inovacionin dhe kërkimin midis studentëve dhe profesorëve, si dhe forcojnë lidhjet me sektorin privat dhe lojtarë të tjerë të rëndësishëm të ekosistemit të inovacionit.

Sipas tij edicioni i këtij viti do të fokusohet në sfidat mjedisore dhe të qëndrueshme për të mbështetur tranzicionin më të shpejtë të gjelbër të shoqërisë sonë, duke synuar kështu promovimin e inovacionit dhe zgjidhjeve që kontribuojnë në:

  1. Riciklimi dhe riciklimi i mbetjeve,
  2. Dixhitalizimi i bizneseve për të reduktuar mbetjet, emetimet e karbonit dhe për t’u bërë miqësore me mjedisin,
  3. Përmbushja e Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm (SDG).

Ngjashëm me vitin e kaluar, edicioni i sivjetshëm i Programit do të zhvillohet gjatë fundjavave në ITP Prizren, dhe do të zgjasë deri më 25 maj 2024, kur edhe do të mbahet Festivali i Aftësive Dixhitale.

Për më shumë detaje mbi Programin, gjeni bashkangjitur udhëzimet e detajuara për pjesëmarrësit duke përfshirë afatet kohore të aktiviteteve: 👉  Guidelines_YIP24

Afati i fundit për aplikim është deri më 1 prill dhe studentët mund të aplikojnë në linkun e mëposhtëm: 👉 https://shorturl.at/dsB56.

Ndërkohë, VentureUP do të kontaktojë secilin prej jush për t’u koordinuar.