Fulbright Foreign Student Program (Programi Master) është i hapur për vitin akademik 2022-23

23 Mars, 2021

Programi Fulbright Foreign Students 22/23 tani është hapur për aplikime.

Në emër të Ambasadës së SHBA-ve në Kosovë, dëshirojmë të ju informojmë rreth Fulbright Foreign Student Program (Programi Master), dhe faktit se Fulbright Foreign Student Program tashmë është i hapur për vitin akademik 2022-‘23.

Për më tepër informata mbi programin, aplikimin online, udhëzimet, ju lutemi klikoni këtu:  https://xk.usembassy.gov/education-culture/exchange-programs/fulbright-foreign-student-program-masters-degree/

Fulbright Foreign Student Program (Master’s Degree). Data e fundit për aplikim është 31 maj, 2021.

Fulbright Foreign Student Program (Programi Master) sjell qytetarët e Kosovës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës për të vazhduar studimet master në universitetetet e SHBA-ve. Ky program ka sjellur disa nga mendjet më të ndritura të botës nëpër kampuset e SHBA-ve dhe u ofron pjesmarrësve të programit njohuri mbi shoqërinë dhe vlerat e SHBA-ve. Shumë nga bursistët e programit Fulbright janë profesionistë në fillet e karrierës të cilët kthehen në vendet e tyre dhe marrin pozita udhëheqëse, shpesh, për të punuar në sektorin publik përfshirë qeverinë apo universitetet.

Ky program, është program i përbashkët i Departamentit të Shtetit Amerikan dhe Qeverisë së Kosovës.

Për informata shtesë rreth programit, ju lutemi kontaktoni: Nora Nimani-Musa: [email protected]